Bizi Arayın: +905378652817

Saç ekimi nerede ve kimler tarafından yapılır?

Saç ekimi lokal anestezi ile ameliyathane şartları altında uzman hekimler tarafından yapılır.


Saç ekiminin yan etkileri ve zararları var mıdır?

Doğru ellerde, ameliyathane koşullarında ve steril şartlarda yapılan operasyonun, bilinen herhangi bir zararı yoktur.


Saç ekimi kimlere yapılmamalıdır?

Lokal anestezik ilaçlara duyarlılığı ile sistemik deri hastalığı olan hastalara yapılmamalıdır. Şeker hastalığı olan hastalarda kan şekeri düzeyi regüle edildikten sonra ekim yapılmalıdır. Guatr olan hastaların T3-T4-TSH düzeyleri normal sınırlarda olmalıdır.


Saç ekimi ağrılı bir işlem midir?

Saç ekimi esnasında sadece lokal anestezi uygularken enjeksiyona bağlı 2-3 dakikalık hafif bir ağrı hissedilir. Onun dışında herhangi bir ağrı hissedilmez.


İyi bir saç ekimi nasıl olmalıdır?

Yaklaşık 1 yıl sonra doğal görünüm sağlamalı, dışarıdan saçın ekim olduğu anlaşılmamalıdır. Saç köklerinin alındığı alanda iz olmamalıdır.


Saç ne zaman ve nasıl çıkar?

Ekim sonrası iyileşme sürecinin başlamasıyla birlikte kafa derisinde kaşıntı olabileceğinden bu süreçte ekim yapılan alanı kesinlikle kaşımamak gerekir. Saçların uzamaya başladığı görülse de bu saçlar kısa süre sonra dökülecektir. Şok dökülme evresi, saç ekimi yaptıran kişilerin tedirgin oldukları bir dönemdir. Saç ekimi sonrası genellikle 3 hafta sonra başlar. Bu dönemde ekilen saçlar aniden dökülmeye başlayacaktır. Ancak daha erkende başlayabilir. Hastaların %80 'i şok dökülme evresini yaşar. Yaklaşık 45-60 gün sürer. Saç döküldükten sonra yeniden büyümeye başlaması ortalama 2 ay içerisinde olur. İlk başlarda zayıf, kıvrık ve ince olan saçlar zaman geçtikce kalınlaşır ve güçlenir. 10. aydan itibaren saç kökleri uzamış, kalınlaşmış ve ekilmiş saç görünümünden uzaklaşmıştır. 1 yıl sonrasında da tamamiyle doğal görünümünü alacaktır.